dijous, 4 de juny del 2009

Meteontinyent versió 7.0

Com ja vaig avançar en un comentari anterior, he introduït uns petits canvis en la presentació gràfica de la informació meteorològica en la plana principal del web meteontinyent. Els canvis es poden concretar en:
  • la recuperació dels "rellotges complets" per a les variables més importants (temperatura, humitat relativa i pressió atmosfèrica), amb unes escales acolorides i que dónen una idea del "comfort" de l'oratge a l'exterior de les nostres cases.
  • la unificació dels 6 gràfics de les últimes 24 hores en un altre més complet que involucra totes les variables presentades. Els gràfics anteriors en fons gris, no obstant això, es poden recuperar clicant damunt del gràfic de la variable que ens interesse (sempre que el puga reproduir el programa informàtic corresponent).
  • la col·locació del quadret blau amb informació actualitzada de l'estació de Fontanars dels Alforins al costat de les altres dues estacions on-line d'Ontinyent (la de sant Domingo no s'actualitza habitualment i he optat per eliminar-la).
  • la unificació de les escales de temperatura en la "sensació de fred" (deguda al vent, més intensa a l'hivern) i en la "sensació de calor" o "basca" (deguda a la humitat relativa, més notable a l'estiu), de manera que es puguen comparar amb més facilitat.
  • l'eliminació de les semiesferes que representaven la radiació solar (ara en gràfic de barra) i la base dels núvols (ara numèrica), així com del gràfic de precipitació anual.
  • la introducció d'un gràfic en forma de barra per a l'evapotranspiració.
  • la col·locació d'un nou comptador per als visitants simultanis al web.
Supose que aniran apareixent altres petits detalls que anireu descobrint si sou visitants habituals del web.

Per altra banda, he estat fent proves amb un nova prestació que permet observar, en temps real (exactament cada 5 segons), la variació de les variables meteorològiques. És espectacular, vos ho assegure, sobretot veient com va canviant constantment la velocitat i la direcció del vent. Els resultats no acaben de ser positius del tot pels següents motius:
  • dos dels programes informàtics involucrats han de compartir la informació de la consola que rep les dades dels sensors, "interferint-se" entre ells i provocant una pèrdua en la recepció d'eixes dades.
  • ara mateix utilitze 3 programes per pujar les dades a internet. Per mostrar les dades en temps real, en necessite tres més, amb les llicències corresponents. Si no trobe alguna ànima caritativa que patrocine per un mòdic preu el web, no ho podré enllestir.
Així que ja ho sabeu, si està a la vostra mà anunciar-vos a meteontinyent (recordeu, una mitjana de 100 visites diàries i més de 500 en episodis meteorològics destacables), no ho dubteu i poseu-vos en contacte amb el responsable del web. Així aconseguirem que la informació meteorològica arribe millor i més clara a aquelles persones que, bé esporàdicament, o de forma habitual, consulten les dades del temps a meteontinyent.

Gràcies!