dissabte, 5 de setembre del 2009

Ambient de tardor (per fi!)

Encara que per poc temps, tot s'ha de dir... Pronosticat des de fa dies, ahir encara costava creure que refrescaria de valent i que veuríem alguna precipitació. Setembre ha començat fortet, amb màximes d'uns 36ºC ahir i despús-ahir, i l'ambient humit i fresquet de hui dissabte sap a glòria.

A les 18 hores la precipitació a Ontinyent encara no arriba al litre per metre quadrat, però la notícia és que a bona part de la província s'han banyat els carrers i en punts concrets (Llaurí per exemple) se superen els 30 mm. Com sol ser habitual en estes situacions, la zona costanera del sud de València i nord d'Alacant és la que recollirà més aigua.

La humitat és molt elevada (92%) i perquè es feu una idea la temperatura màxima es va produir just a la mitjanit, amb 23,3ºC.

A partir del dilluns el temps s'estabilitzarà de nou, i encara que el termòmetre es recuperarà, no assolirà els valors de dies passats. Alguns models meteorològics entreveuen canvis de més envergadura a partir de mitjans de mes. Estarem a l'expectativa...