divendres, 18 de setembre del 2009

Pluges de distribució molt irregular

L'arribada de la tardor meteorològica és ben evident: la baixada de les temperatures (amb mínimes fregant els 10ºC i màximes que no superen els 25ºC), la nuvolositat abundant i els ruixats que s'han produït pertot arreu al llarg dels últims dies així ho demostren.

Val a dir, però, que les precipitacions no han sigut massa generoses (en general) a la Vall d'Albaida. Sense fer un recull exhaustiu, els 14,2 mm recollits a l'estació d'Ontinyent - Llombo des del diumenge recolzen eixa afirmació, ja que en molts altres llocs de les comarques valencianes s'han superat de llarg els 50 mm i fins i tot els 100 mm. L'origen convectiu dels fenòmens tempestuosos provoca que en unes zones s'hagen produït inundacions i pedregades mentre que en altres de ben pròximes els ruixats no han tingut tanta intensitat.

Cal esmentar la bona regada que ha afectat al sud de la província d'Alacant, una zona d'un dèficit hídric de sobres conegut. Això sí, la torrencialitat de les pluges i la proximitat al mar fa que l'aprofitament d'eixa aigua no siga el més òptim. Potser per ací ha plogut menys però les nostres serres hauran engolit l'aigua amb delit...

Ara el temps es presenta eixut un parell de dies, amb vent aponentat i nuvolades que com a molt poden deixar quatre gotes. Però a partir del diumenge per la vesprada la situació es torna a inestabilitzar i s'esperen noves precipitacions de cara a la setmana entrant.