dimecres, 24 de febrer del 2010

Ara, temporal de vent

Les temperatures (ja ho haureu notat) s'han suavitzat d'una manera important, amb màximes que s'apropen als 20ºc i mínimes que no baixen dels 10ºC. És lògic, ja que estem a punt d'encetar el mes de març, que marca l'inici de la primavera meteorològica. A més, el sol ja es mou més alt per la bòveda celest i s'està més hores entre nosaltres.

Però el més destacat ara mateix és el temporal de vent de ponent - mestral que estem patint, amb ratxes que superen els 80 km/h i que podrien arribar als 90 km/h. L'alerta corresponent de l'AEMET es va fer pública ahir i per tant cal anar amb compte, ja que el vent fort és un fenomen veritablement molest. Bé, qualsevol fenomen meteorològic que es manifeste fora dels límits habituals és molest i perillós.

Si veieu que l'estació marca precipitació, no patiu: el fort vent mou el mecanisme del pluviòmetre i pot marcar precipitació falsa. Espere que d'ací a ben poc el problema estiga resolt.

Ah!, i si passeu per davant d'una coneguda òptica del carrer Major, potser s'endugueu una sorpresa... Penjaré fotos quan el projecte estiga enllestit de forma definitiva...