dijous, 11 de febrer del 2010

L'hivern segueix colpejant

Des de fa uns dies, els models meteorològics estan mostrant l'entrada d'una bossa d'aire fred pel nord-est de la península i que se situarà sobre nosaltres fins el diumenge, provocant gelades i ambient molt fred.

Ara bé, la formació d'una baixa al sud de la península impulsarà vents humits que afectaran a bona part del territori valencià i provocarà precipitacions que podrien ser en forma de neu (cota 300 m) la vesprada del dissabte i matinada del diumenge. Ara mateix hi ha vigent un avís de nivell taronja per acumulació de neu (8 cm).

Però això no és tot: la setmana que ve seguirien desfilant borrasques procedents de l'atlàntic i que deixarien més precipitació, amb temperatures no tan baixes i nevades restringides a cotes més altes.

Cal seguir les prediccions actualitzades a cada moment i els avisos oficials del CEAMET, AEMET i altres organismes. A la plana principal de meteontinyent teniu els enllaços a les diferents previsions i les dades d'Ontinyent i altres poblacions en temps pràcticament real. Així mateix, al fòrum d'ontimet podeu seguir l'episodi comentat pels aficionats a la meteorologia de les comarques centrals valencianes.

Si us desplaceu a gaudir del carnestoltes o el "san Valentín", informeu-vos bé abans d'eixir a la carretera i tingueu molta prudència.

Act.: 13-feb-2010, 13:00 h.

L
a precipitació s'ha presentat este matí de dissabte en forma de neu, això sí, de manera dèbil i intermitent. La temperatura s'ha estabilitzat al voltant del 1,5ºC i s'espera que esta vesprada neve amb més ganes. L'alerta groga prevista per demà diumenge s'ha desactivat. Per tant, pareix que la pròxima nit acabarà l'episodi de manera provisional, ja que el dilluns es reprendran les precipitacions.