dijous, 30 de setembre del 2010

Nova estació meteorològica en línia als afores d'Ontinyent

Em plau comunicar-vos que s'ha fet realitat un projecte darrere del qual porte molt de temps: disposar d'una estació meteorològica als afores del casc urbà, lluny de la influència de l'asfalt, i que les dades que enregistra es puguen consultar per internet.

Ara fa tres anys, el projecte es va suspendre perquè l'accés a la xarxa no era tan fàcil com ho és ara, i després d'uns mesos com a estació manual a la xarxa meteoclimatic, una estació Davis Vantage Pro va emprendre camí cap a la veïna Fontanars dels Alforins, funcionant des de gener del 2008 als terrenys de Bodegas Torrevellisca.

Però el cuc de l'afició no para, i després d'aconseguir ajuda dels patrocinadors/col·laboradors del web, una nova Davis Vantage Pro2 ha entrat en funcionament en la zona que he anomenat Ontinyent - sta. Anna-nord. Després de no pocs entrebancs (vacances del proveïdor, retards inexplicables, problemes tècnics diversos), i amb un mes de retard sobre la data que tenia en ment, dimarts passat va començar a pujar dades al web. Malauradament, per uns pocs dies, no vaig poder enregistrar la "ponentà" del 27 d'agost. Ha estat funcionant en proves estes últimes setmanes, fins que l'he poguda connectar a internet. L'1 d'octubre, coincidint amb el començament de mes, la tindreu disponible a meteoclimatic, amb dades actualitzades cada 15 minuts. A la plana principal, les dades s'actualitzen cada 30 minuts, però espere augmentar la freqüència quan acabe d'ajustar-ho tot.

Foto de la instal·lació actual

La instal·lació és la millor que he pogut fer en les circumstàncies actuals: no és la ideal, però sí millor que tindre-la en la terrassa d'un edifici urbà. Supose que amb el temps procuraré que estiga a metre i mig de terra, correctament protegida. Observareu que les mínimes es troben molts dies en valors quasi idèntics als de l'estació del Llombo (urbana), però les màximes solen ser un o dos graus superiors, més ajustades als valors "reals" i que queden desdibuixats quan l'estació es troba dalt d'un edifici per la ventilació. La humitat relativa també és més elevada per les nits i alguns matins ens trobarem alguna dècima de precipitació per la rosada.

En fi, espere que gaudiu tant com jo de les dades que ofereix l'estació i també que la connexió a internet no es talle massa vegades...

2 comentaris:

Tiempo Valencia ha dit...

L'enhorabona! Una altra dada d'Ontinyent en aquest ciber-espai ^^
La seguiré amb molta atenció :D

Per cert, et fique un enllaç en el meu blog tant a la direcció web de la nova estació con del teu blog.

Salutacions :)

Rafael F. ha dit...

Sí, jo també he d'enllaçar al teu... Queda pendent.