diumenge, 18 de maig del 2014

Crònica de la II Jornada de Meteorologia a Beniarrés (el Comtat)

 Cartell de la jornada

Per segon any consecutiu, i gràcies a l'esperit emprenedor d'Enrique Moltó, es va celebrar a Beniarrés (Comtat) la II Jornada d'aficionats a la meteorologia. La presència del Museu del Clima a la localitat és l'excusa perfecta per reunir als aficionats de diferents comarques de València, Alacant, Múrcia i Albacete, molts d'ells membres d'associacions com ara AVAMET, AMETSE i Cazatormentas. Tant l'ajuntament de Beniarrés, com el portal Meteovisión, la botiga Altocúmulo i diferents establiments de la població van fer possible una modèlica organització de l'encontre.

Presentació de la jornada: Estrela, Moltó i l'alcalde Luis Tomás

A banda de la conferència de Mª José Estrela sobre l'evolució de la precipitació en la conca mediterrània i events climàtics extrems, i de la posterior taula redona, els assistents van poder gaudir d'una magnífica exposició de fotografies meteorològiques, algunes d'elles en 3D, així com una visita al Museu del Clima i un taller pràctic que Jordi Payà va preparar sobretot pensant en els més menuts, però que van gaudir també els més grans.

 El taller de Jordi Payà per a menuts i grans

Després del dinar, vam poder descobrir la bellesa d'alguns paratges de la zona, com ara la població de Planes de la Baronia i el barranc de l'Encantada.

Tothom atent a les explicacions de Moltó

Com és habitual en estes trobades, el bon ambient i els comentaris sobre instrumentació, models meteorològics i la sequera (com no) van ser el més sucós de la jornada. La família va augmentant i els nouvinguts (parle per exemple de Blai Vanyó, conegut fotògraf i "meteoaficionat" de Bocairent) se senten perfectament integrats i amb ganes de compartir experiències.

 Cireres de Planes acabades de collir

Ja estem esperant la pròxima trobada!

Exposició de fotografies

Llibres i diversa instrumentació meteorològica

Taula redona moderada per Moltó

Meteovisión lliura el guardó a la millor fotografia de 2013 a Javi Miró

Halo solar a mitjan vesprada

2 comentaris:

Blai ha dit...

Molt bon reportatge el que has realitzat.Què tinc que fer per afegir fotos meues de l'encontre (Blai vanyó)?

Unknown ha dit...

El millor és que les compartisques al Facebook d'AVAMET: https://www.facebook.com/AVAMETJP
També pots donar-te d'alta al fòrum de l'associació, on estarem encantats de gaudir de les teues fotografies, ja que hi ha molts fils oberts al respecte: http://avamet.es/forum/index.php