dimecres, 7 de maig de 2014

Meteontinyent arriba a un milió de visites!

Hui, dimecres 7 de maig de 2014, a les 12 justes del migdia, la plana principal de meteontinyent ha arribat a 1 milió de visites. Abans que res, MOLTES GRÀCIES per la vostra confiança!
 El comptador mostra la visita núm. 1.000.000


Antic logotip de meteontinyent

Des que es va posar en funcionament a finals de l'any 2006, l'objectiu principal de meteontinyent ha sigut molt clar: posar a l'abast del públic les dades meteorològiques recollides per una estació automàtica, actualitzades pràcticament en temps real amb el mínim d'interrupcions possible. Eixa difusió de les dades meteorològiques, que en un principi només es feia a través d'una plana estàtica, ha evolucionat per tal d'adaptar-se a les necessitats dels usuaris de la xarxa, esdevenint a la fi en divulgació bàsica de la ciència meteorològica, avisos d'organismes oficials i altres informacions. La comunicació amb els lectors es va aprofundir primer a través d'un bloc i certs fòrums especialitzats; després, col·laborant amb premsa i mitjans generalistes; finalment, els inevitables Facebook, Google +, quatre comptes de Twitter, etc., fan que cada usuari trie el mitjà que li resulta més còmode.

També estudiosos del clima han fet ús de les dades meteorològiques de meteontinyent, que gustosament hem cedit de manera desinteressada.

A poc a poc el disseny de la plana (totalment casolà) s'ha actualitzat, i s'han afegit els portals de les altres estacions automàtiques "germanes" que formen la xarxa de meteontinyent: a Fontanars - Torrevellisca i la zona nord del disseminat de sta. Anna. Les dades meteorològiques, a més, es difonen de manera automàtica a través de xarxes com Twitter, Meteoclimatic, Weather Wunderground, Awekas, Meteoxarxa i Weathercloud.


Diferents dissenys de la plana principal de meteontinyent

Meteontinyent també consta com a soci fundador d'AVAMET (Associació Valenciana d'Aficionats a la meteorologia Josep Peinado), que vertebra les inquietuds meteorològiques d'un munt d'aficionats de Castelló, Alacant i València.

Com no, cal agrair les simbòliques col·laboracions econòmiques de comerços locals i comarcals que han confiat en els visitants de meteontinyent. Gràcies a ells, el cost en infraestructura i manteniment d'equips s'ha fet menys costera amunt. També algun particular ha fet la seua xicoteta aportació econòmica, tot un detall de valor incalculable.

 
 La plana web també té versió en anglés

Amb una situació soci-econòmica complicada, el futur es presenta incert. Meteontinyent té alguns projectes en ment (remodelació de l'observatori del disseminat, renovació d'ordinadors envellits, disseny professional del web, etc.), però sense la col·laboració d'algun comerç o negoci és impossible dur-los avant. De moment, felicitem-nos per esta fita simbòlica del milió de visitants i, de nou, MOLTES GRÀCIES!