dilluns, 13 d’octubre del 2008

La situació de gota freda arriba a la seua fi

A poc a poc tendeix a estabilitzar-se l'atmosfera, encara que en qualsevol moment encara ens podria sorprendre alguna ruixat tempestuós. Cal destacar també l'elevada humitat ambiental, que juntament amb la coberta nuvolosa, la pols en suspensió i una temperatura no excessivament baixa (per damunt dels 22ºC des de mig matí) dóna una sensació de basca acusada. Moltes persones m'han comentat això mateix, l'elevada humitat relativa, sobretot ahir diumenge, que es trobava entre el 85-90% a l'interior de molts habitatges i al voltant del 95% a l'exterior.

No he pogut fer un seguiment adequat de la situació de pluges dels dies passats, ja que em trobava de viatge, i a més l'estació meteorològica m'ha estat donant problemes (dades de temperatura i pressió clarament incoherents). De fet ha estat moltes hores desconnectada i a més no apareixerà durant un temps a la xarxa meteoclimatic, encara que sí que tindreu dades actualitzades a la plana principal del meu web.

S'han donat per ahí dades del tot exagerades pel que fa a total de precipitació a Ontinyent, però en total no s'han superat els 170 mm entre el dijous i el diumenge. Prou més ha plogut a la banda oriental de la Vall d'Albaida, degut a la influència de la serra del Benicadell: "atrau" els núvols, que descarreguen amb ganes a les poblacions pròximes.