dimecres, 8 d’octubre del 2008

Pont d'octubre passat per aigua

Els mapes disponibles pronostiquen un episodi de pluges que començarà a afectar-nos amb força a partir del dijous i que s'allargaria com a mínim fins el diumenge, provocant ruixats potencialment perillosos, tant per la seua intensitat com la seua persistència.

Les jornades agradables i càlides (al migdia, de matinada ja refresca prou) fruit de les altes pressions arriben a la seua fi: la circulació general de l'atmosfera s'ondula, es forma una baixa en les nostres latituds, i una bossa d'aire fred en alçada juntament amb vents de llevant humits de llarg recorregut marítim poden provocar eixes precipitacions que comentàvem adés. El recorregut final de la baixa es desconeix amb exactitud i per això, com sol passar sovint a la tardor, resulta complicat encertar on caurà la part més important de la precipitació: més cap al nord, més cap al sud o fins i tot a la mar. Ara per ara el sud de València i el nord d'Alacant rebrien bona part d'eixes pluges.

Deixe ací ben a la vista els mapes d'avís meteorològic de l'AEMET (feu clic al mapa per a més detalls):
Hui
Demà
Despús-demà

Ací teniu el mapa d'alertes de Tiempo Severo (cliqueu al mapa per a més detalls):


Com sempre, recomane visitar els enllaços habituals amb els avisos de risc de fenòmens extraordinaris i de previsions actualitzades. Ací teniu un llistat:

Previsió AEMET
Avisos de risc AEMET
Probabilitat de precipitació AEMET
Previsió CEAMET
Avisos CEAMET
Meteograma per a Ontinyent
Centre de coordinació d'emergències 112

Teniu més enllaços (radar, satèl·lit, etc.) a la plana principal del meu web. I podeu seguir i comentar amb altres aficionats a la meteorologia tot allò que està passant a les nostres comarques al fòrum d'Ontimet.

I molta precaució si eixiu de viatge o aneu per carretera...