dijous, 23 d’octubre del 2008

L'estació del Llombo, segellada

No patiu pel títol, ningú no ha tancat l'estació ni res de semblant... Senzillament he provat de resoldre els problemes que últimament havien aparegut: filtracions d'aigua en la caixeta exterior on es connecten els cables dels diferents sensors i s'envia el senyal de ràdio a la base. Es produïen contactes inesperats en els circuits i s'enviaven a la consola dades errònies, com ara temperatures de -29ºC.

És irritant que un aparell que hauria d'estar preparat per a aguantar condicions climàtiques "extremes" (cicles de sequera, ruixats forts, nevades, vents quasi huracanats, etc.) i que en teoria ha passat per estrictes controls de qualitat comence a fallar quan més falta fa. Creuem els dits i esperem que aguante molt de temps sense donar maldecaps (estones esborrant o corregint registres erronis, configuracions especials dels programes que envien les dades a internet, aficionats fidels que consulten la plana web i amb raó es troben molestos perquè no tenen disponibles les dades habituals, etc.).

Aprofite per fer una mica de seguiment meteorològic: la tempesta d'anit va deixar 6 mm a Ontinyent - Llombo, i des de mitjan vesprada portem recollits hui dimecres 9,5 mm (són les 20 hores quan escric açò). Fa una estona l'AEMET ha fet públic l'avís de nivell taronja per risc important de pluges a València i Alacant, amb possibilitat d'acumular-se fins a 120 mm en 12 hores. Sigueu prudents i informeu-vos sovint.

Edite: poc ha durat l'alegria: 3 dies de pluja i l'estació torna a donar símptomes de malaltia greu. A la plana principal només trobareu actualitzada la gràfica de pluja actual (ara a les 18 hores 12,6 mm des de la mitjanit).

De sobte m'ha vingut al cap on pot radicar el problema: un plàstic protector em va caure en una de les revisions de manteniment de l'estació i és possible que es danyara. Estic fent gestions desesperades per tal que en pocs dies tot torne definitivament a la normalitat. Tingueu paciència una vegada més... Gràcies per la vostra comprensió.

Torne a editar: hui dissabte l'estació està funcionant quasi al 100%. Només la pressió atmosfèrica presenta valors superiors als normals, encara que el valor real a hores d'ara és prou elevat (1025 hPa). El problema de filtració d'aigua està completament identificat i resolt a la pràctica. Ja tinc millor humor...