dissabte, 7 de març del 2009

Arriba la calma

Després d'una setmana certament mogudeta (pluges moderades primer, pas de fronts i inestabilitat amb vents forts després), torna la calma meteorològica. Com a mínim fins a finals de la setmana entrant, l'oratge serà estable i calmat, amb moltes hores de sol, temperatures molt agradables al migdia i encara fresquetes de matinada.

Pel que fa a la pluviometria, les últimes jornades ens han deixat 47,6 mm de precipitació, assolint-se en 5 dies pràcticament el promig de març, i deixant l'acumulat de 2009 en 113,1 mm, encara una miqueta per sota del que seria desitjable. Ara bé, els 539 mm de l'any hidrològic (que comença l'1 de setembre) representen una quantitat a considerar.

I què hem de dir del vent? El mestral ha bufat de nou fort, amb ratxes de 85 km/h a l'observatori del Llombo que segur que s'han superat en indrets més alts i exposats al vent.

I per acabar, l'evolució de la pressió atmosfèrica dels últims 30 dies: en la gràfica s'aprecia amb claredat com hem passat d'una situació d'altes pressions a una davallada considerable, amb dos mínims els dies passats, que han coincidit amb els moments de màxima inestabilitat: