divendres, 27 de març del 2009

Canvi d'hora... i canvi de temps!

La matinada del dissabte al diumenge tindrà lloc el canvi a l'horari d'estiu, amb la qual cosa haurem d'avançar una hora els innumerables rellotges que tenim a casa. Caldria anar ajustant des d'ara mateix les nostres activitats al nou horari en la mesura que ens fóra possible, per tal d'evitar eixe malestar que afecta algunes persones durant un parell de dies. I més quan, segons alguns estudis, pareix que el cicle natural de les persones sense referències lumíniques externes s'aproparia a les 25 hores, i per tant l'hora de menys que dormirem encara es notarà més.

Informació addicional ací.

Independentment del canvi d'hora, algun dia hauríem de plantejar-nos seriosament un debat en profunditat sobre la irracionalitat dels horaris al nostre país, que provoca una pèrdua immensa de recursos humans i econòmics que crec que no està ben quantificada. Algun exemple: matinem el mateix que els nostres veïns europeus, però passem més hores a la faena i rendim menys. Dinem i sopem molt tard, i no em digueu que té sentit que els partits de futbol comencen a les 10 de la nit (si van puntuals), o que l'horari estrella de les televisions comence cap a les 22:30. Situacions absurdes que mereixerien una atenció especial per part ¿de qui? Dels nostres polítics? Qui ha de prendre decisions al respecte? En fi...

I pel que fa al temps, atenció a l'important canvi que ens afectarà des del dissabte i que s'allargarà uns quants dies, amb precipitacions i una forta baixada de la temperatura, que contrastarà amb la que estem tenint hui divendres, amb màximes entre 25 i 26 graus per la nostra zona. Inclús podrien enfarinar-se algunes serres, la qual cosa mostra que el descens tèrmic agafarà per sorpresa moltes persones.

Abrigueu-vos bé i seguiu les previsions als enllaços habituals que teniu a la vostra disposició a la plana principal del web meteontinyent.

Actualitzat a les 11:45 del diumenge:

Les previsions indiquen que la inestabilitat s'allargarà pràcticament fins el divendres, amb vent allevantat i fred en alçada que provocaran ruixats, alguns de caràcter tempestuós. Les temperatures es mantindran en la part baixa del termòmetre.

1 comentari:

JUAN ha dit...

Este pluviometro le permite, además de detectar valores como dirección del viento, velocidad del viento, temperatura, humedad relativa e índice de pluviosidad, también el registro o memorización de tales valores.