dimarts, 31 de març del 2009

Recull de precipitacions

Bé, el vent ha girat esta vesprada a ponent, ha baixat la humitat, la visibilitat ha millorat i el cel presenta menys núvols. Podem, doncs, resumir la precipitació recollida en l'episodi d'inestabilitat dels últims dies i també la mensual.

És ben curiós com, en març, la precipitació s'ha concentrat al principi i al final del mes: entre els dies 1 i 5 (47,6 mm) i entre el 31 (48,5 mm). (A l'estació de Germanies, la dada provisional de l'episodi segons l'estació automàtica és de 53,1 mm). Així, la precipitació recollida a l'observatori del Llombo d'Ontinyent al març és de 96,1 mm (quasi el doble del promig). L'acumulat anual es queda, per tant, en 161,6 mm, dins del promig històric.

Pel que fa a la precipitació corresponent a l'any hidrometeorològic (que comença a comptar des de l'1 de setembre), la dada de 587,5 mm fins el 31 de març confirma que seguim dins d'una temporada de pluges que superen el promig.

Cal felicitar-nos perquè les pluges de les últimes hores han caigut molt repartides (també a les comarques interiors i cap al sud del territori) i sense causar problemes de consideració.

Encara es podria produir algun ruixat en les pròximes hores, però evidentment eixa precipitació es comptabilitzaria en el mes d'abril.

Abans del dissabte espere tindre una estona per preparar el resum mensual i penjar-lo de seguida per ací i al fòrum ontimet.