dimecres, 30 de desembre del 2009

El ruixat d'ahir a la vesprada...

Ahir va ser un dia meteorològicament interessant, no només per les temperatures anormalment elevades que vam patir (màxima de 23,4ºC al Llombo, la més alta en desembre dels últims anys, i valors de 27ºC a llocs costaners del golf de València), sinó pel breu i fort ruixat que cap a les 18:30 ens va sorprendre, acompanyat de ratxes de vent de fins a 82 km/h. La precipitació recollida va ser de 3 mm en pocs minuts, amb intensitats pròximes als 200 mm/h.

La veritat és que segueixen passant, un darrere l'altre, fronts procedents de l'Atlàntic, alternant-se períodes de cel seré amb altres de molta nuvolositat i precipitacions aïllades. Això sí, les temperatures s'aniran normalitzant a partir de les pròximes hores, i tornarem a sentir la fresqueta típica de finals d'any.

Tot seguit podeu observar gràficament l'evolució de la temperatura, la humitat relativa, la pressió atmosfèrica i la velocitat màxima del vent en les últimes hores, i comprovar la sacsejada de les mateixes cap a les 18:30 d'ahir dimarts: