dijous, 26 d’agost del 2010

Altra massa càlida i vent de ponent: es poden superar els 40ºC

Fa poca estona s'ha incrementat el nivell d'alerta de l'AEMET per a hui dijous i demà divendres, ja que a la massa d'aire càlid procedent d'Àfrica en alçada s'afegeix un recalfat vent de ponent, que bufarà, com dic, dijous i divendres. I el sistema de vigilància del CEAMET ha emés un nivell d'alerta extrem (color roig) per al divendres al centre de València i interior d'Alacant.

La mínima a la zona del Llombo s'ha situat en uns agradables 18,5ºC, però des d'aproximadament les 7 del matí la temperatura s'ha desbocat totalment, situant-se a les 11:35 en 34ºC. La humitat, per contra, ja ha caigut fins al 19%. Curiosament, a la zona de la Solana, segons marcava l'estació meteorològica, fins fa pocs minuts la temperatura no arribava ni als 30º, i bufava una miqueta de gregal. Això ja s'ha acabat i l'aire tòrrid ja abasta tot el terme d'Ontinyent.

Per tant, precaució, perquè es poden assolir els 40ºC esta vesprada i demà divendres inclús es poden superar en moltes zones del nostre territori. Hidrateu-vos, eviteu el sol i no feu exercici físic a l'exterior sota cap concepte. I per supost, res de foc ni tampoc fer-se un cigarret per zones amb vegetació.