dilluns, 23 d’agost del 2010

El vent de ponent provoca la jormada més calorosa de l'estiu

Per la finestra entra el soroll de la batalla final dels Moros i Cristians d'Ontinyent, però altra finestreta, la de l'ordinador, ens està mostrant uns valors termomètrics d'allò més elevats en bona part del territori valencià.
En concret, la costa del golf de València, les comarques del sud de Castelló i bona part de l'interior de València i Alacant estan ara mateix, a les 17:45 hores, registrant temperatures d'entre 37 i 41ºC, fruit del vent aponentat que arriba molt recalfat a estes zones. La brisa del mar no ha fet acte de presència a hores d'ara i ho estan patint de valent a prop de la costa. A la Vall d'Albaida el termòmetre es mou entre els 37ºC de Fontanars i els 40ºC de la Pobla del Duc, passant pels 39ºC de la capital, Ontinyent. La humitat és prou baixa, al voltant del 15%, i qualsevol precaució és poca davant el perill dels incendis forestals.
Acabat el dia i amb totes les dades a la mà es podrà fer una anàlisi més acurada, però tampoc cal tant: només eixir al carrer una brafada de foc ens crema el cos. Penge com a mostra el mapa de temperatures de la xarxa meteoclimatic: