dissabte, 2 d’abril del 2011

Homenatge a Josep "MeteoValència" i presentació de l'AVAMET

Tal com vos hem anat informant últimament, este matí ha tingut lloc a la seu d'AEMET a València un acte-homenatge a Josep Peinado, "MeteoValència", que ens va deixar encara no fa un any i que hui hauria gaudit d'eixe somni al qual va dedicar no poc temps: l'Associació Valenciana d'Aficionats a la Meteorologia (AVAMET) ja és una realitat.

En un ambient molt emotiu, Manolo Cervera (secretari), Antonio Rivera ("Las Provincias") i Daniel Millán (tresorer) han lliurat una placa commemorativa a la germana de Josep.

 


Però abans, Ángel Rivera,  coordinador del Àrea d'Informació Meteorològica i Climatològica d'AEMET, vingut expressament des de Madrid per a l'acte de hui (i al qual agraïm la seua disposició i amabilitat), ha donat una interessant xarrada en la que ha repassat l'evolució de la tasca de l'AEMET els últims anys, els reptes actuals en la divulgació de la informació meteorològica (i climatològica) i les vies de col·laboració amb les associacions d'aficionats.


Després, Joan Carles Fortea (TVV), Jovi Esteve (Ràdio 9) i Antonio Rivera (Las Provincias) han protagonitzat un col·loqui sota el títol "Los medios de comunicación y la información meteorológica", en el qual han lamentat la manca de formació de la majoria de periodistes que transmeten informació meteorològica, que busquen titulars impactants deixant a banda una rigorositat imprescindible en estes informacions. També han intervingut José Ángel Núñez i Víctor Alcover, de la seu d'AEMET a València, als quals volem també agrair la seua hospitalitat i la seua presència en esta jornada.


Per acabar, un dinar en una sala pròxima a la delegació territorial ha posat fi a la trobada, de la qual han eixit un bon grapat d'idees i projectes que l'AVAMET anirà concretant en els pròxims mesos, i que amb l'ajuda dels socis eixiran avant amb èxit. De segur que el nostre company Josep hauria quedat ben content de com s'han desenvolupat les coses.

Si estàs interessat/da en formar part de l'associació, pots emplenar un full de preinscripció ací. Anima't i participa!

Per altra banda, i en autèntica primícia, meteontinyent vos ha mantingut informats en temps real a través de twitter de tots els detalls de la jornada. Esperem repetir l'experiència en altres events meteorològics futurs.

2 comentaris:

jemaral ha dit...

Moltes gràcies per la crònica de la jornada amb imatges! Ha estat fantàstic. Si no t'inporta, amb el teu permís les penjem a la pàgina de Facebook de AVAMET.

Una vertadera llàstima no haver pogut estar entre vosaltres, em senc malament per no compartir aquestes coses com cal, però ara per ara no puc fer altra cosa que col·laborar com puc des de la distància.

Rafael F. ha dit...

A manar, home!
Lo primer és lo primer, però no patisques "president" que la tasca que estàs fent per l'associació és impagable.
Una abraçada!