És ja un clàssic el gran interés que desperten les previsions meteorològiques quan arriba la Setmana Santa. Per suposat molt més que en vacances d’estiu, un periode de temps molt més ample i caracteritzat per un oratge en general calorós i més monoton; i també que en els diversos “ponts” que es presenten al llarg de l’any.
El fet que enguany tinga lloc en dates més avançades del calendari no ens lliurarà de la gran variabilitat del temps atmosfèric a la primavera. A més, les altes temperatures assolides la passada setmana no impliquen en absolut que eixa calor haja de continuar en dates pròximes, ni que siguen certs els comentaris del tipus “si ara ja fa esta calor, a l’estiu serà una exageració”. També cal agafar amb pinces la “teoria de la compensació”, segons la qual un periode més càlid de l’habitual (que no és el cas, per cert) vindrà compensat per un altre més fred. L’atmosfera potser tendeix a l’equilibri, però no podem assegurar el ritme que segueix per mantenir-lo.
Pel que fa a la previsió, i encara lluny dels dies tradicionalment festius per les nostres comarques, vindrà en general dominada pel moviment d’unes baixes pressions que se situaran a prop de les costes de Portugal, donant precipitacions en bona part del terç oest de la península la primera part de la setmana, quedant al marge l’àrea mediterrània. Per ací seguiria dominant el vent de llevant, que aportaria alguns núvols.
Però a mesura que avance la setmana, la inestabilitat s’anirà desplaçant cap a l’est i a partir del dijous l’oratge rebolicat i els ruixats arribaran a les nostres comarques. Com ja he dit encara queden alguns dies, i recomane que seguiu la predicció especial que publica l’AEMET, així com les previsions d’altres organismes als quals podeu accedir a través de la plana principal del web. I també els comentaris que es publiquen al mur de facebook i al twitter.
Per altra banda, i parlant d’assumptes més doméstics, en dates pròximes començaran a notar-se les millores que s’estan duent a terme en l’observatori que meteontinyent té als afores del terme. El repetidor que permet moure l’anemòmetre de la seua posició actual a una altra més elevada ja està funcionant en proves. Ja posaré alguna foto quan ho tinguem tot enllestit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada