diumenge, 24 d’abril del 2011

L'observatori de Fontanars dels Alforins estrena estació

Des que fa aproximadament any i mig que va nàixer, el portal "germà" Meteofontanars mostra les dades meteorològiques d'una estació automàtica Davis Vantage Pro (en la seua primera versió). Però la situació en el centre del poble, al costat mateix de l'església i ben a prop de l'Ajuntament, ens ha estat portant prous maldecaps al responsable de la mateixa, Vicent Úbeda, i a un servidor. La recepció de les dades en la consola era molt irregular, ja que no era capaç de discriminar algunes interferències pròximes. La utilització d'un repetidor de senyal va millorar la situació, però no de manera definitiva.

Això, per sort, ja s'ha acabat, i des del divendres sant està en funcionament una nova Davis Vantage Vue, més compacta i amb la mateixa tecnologia que l'afamada Vantage Pro2, la preferida pels aficionats a la meteorologia per les seues prestacions. La recepció de les dades és perfecta al 100% i qualsevol persona que entre al web tindrà la informació meteorològica perfectament actualitzada.

Ací teniu una imatge del conjunt de sensors que hi havia fins ara:



I ací teniu la nova Vantage Vue:



El mateix problema presenta des de fa alguns mesos l'estació situada a Torrevellisca, agreujat a més per l'avançada edat de l'ordinador que puja la informació a la xarxa. La proliferació d'aparells electrònics i gadgets diversos afecta la transmissió del senyal a la central meteorològica. També s'han iniciat les gestions oportunes per intentar resoldre la situació i tan bon punt hi hagen novetats vos les farem arribar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona. S'ho esteu currant molt. Dona gust entrar a meteontinyent.

Rafael F. ha dit...

Gràcies pel teu comentari. Això dóna ànims per seguir avant amb més projectes.