dijous, 17 de març del 2011

Portem un març humit i fred

Quan hem superat la primera quinzena de mes i la primavera astronòmica arriba d'ací a no res (la nit del 20 al 21 de març), el balanç meteorològic provisional es pot resumir en dues paraules: humit i fred.

En efecte, la temperatura mitjana del mes (9,4ºC) està sent uns 2,5ºC inferior a la mesurada els últims anys. En el que portem de més només hui s'ha arribat als 20ºC a Ontinyent (observatori dels afores), però de segur que els valors remuntaran els pròxims dies, ja que les màximes assoliran valors primaverals sense cap dubte.

Pel que fa a precipitacions, cal felicitar-nos, ja que amb els 12 mm recollits ahir s'acumulen 73,4 mm des del 3 de març, amb la qual cosa se superen els 52 mm de promedi per al mes. I pot ser la cosa no acabe ací, ja que les previsions apunten cap a més pluges a partir del dimarts que ve.

De tota manera, ja farem el balanç definitiu del mes d'ací a dues setmanes justes. Esperem que les precipitacions no ens abandonen i vagen alternant-se períodes de dies secs i assolellats amb altres plujosos... l'essència de la primavera.