dissabte, 12 de març del 2011

Presentació de l'estació de l'Olleria i la nova plana web

Dijous passat, a les 20 hores i al teatre Cervantes de l'Olleria, va tindre lloc l'acte de presentació de la nova estació meteorològica "Davis Vantage Pro2" i de la plana web del temps, totes dues gestionades per l'Ajuntament de l'Olleria.

L'acte va marcar el començament del "mes de la meteorologia" organitzat pel consistori (programa de tallers i xarrades) i va comptar amb la presència de la regidora de Medi Ambient, Ruth Martínez, d'Òscar Sanz, aficionat del qui va nàixer la idea i la va proposar a l'Ajuntament, i d'un servidor.

Es va fer una valoració de l'estat de l'afició meteorològica a l'Olleria, de la necessitat de disposar de dades meteorològiques locals en temps real i de l'ús que en poden fer els mitjans de comunicació. També es va mostrar la plana web, el seu funcionament i les informacions que s'hi poden trobar (previsions, mapes, gràfics, enllaços meteorològics, etc.). Així mateix, es va explicar el funcionament de la xarxa meteoclimatic i de la importància de la tasca dels aficionats amb les seues estacions i les dades que posen a disposició del públic a internet i les xarxes socials. Finalment, malgrat alguns problemes amb la connexió a la xarxa, el públic assistent va poder veure la plana web meteontinyent i altres excel·lents pàgines i portals confeccionats per aficionats a la meteorologia de la zona.

I com no, ens vam fer ressò de la recentment constituïda AVAMET (Associació Valenciana d'Aficionats a la Meteorologia Josep Peinado), que serà presentada oficialment el pròxim 2 d'abril al cap i casal, i de les possibilitats de col·laboració amb diferents entitats de la comarca.

Algunes imatges de l'acte:



Fotos: E. M. Cambra

Esperem trobar-vos en alguna de les xarrades!